Monumentale Keuring Arnhem

Monumentale keuring in Arnhem

De aan- of verkoop van een huis, bedrijfspand of ander vastgoed object in de regio Arnhem is een meeslepende gebeurtenis, zeker als het een monumentaal pand uit de regio Arnhem betreft. Daarvoor is de speciale monumentale keuring in het leven geroepen. Uit het begin van 1900 of zelfs nog verder daarvoor dateren veel mooie oude karaktervolle huizen die een monumentale status hebben. Voordat u overgaat tot aankoop van zo’n mooi monumentaal pand is het aan te raden een monumentale keuring te laten uitvoeren. Net als bij de bouwtechnische keuring voor een regulier pand weet u na een monumentale keuring precies wat u koopt en komt u achteraf niet voor verrassingen te staan. Ook als u een monumentaal pand wilt verbouwen tot kantoor, horeca gelegenheid of bijvoorbeeld bed and breakfast dient goed gekeken te worden of diverse dragende delen, vloeren en balken hiervoor wel geschikt zijn. Dat vindt u in de inhoud van een monumentale keuring.
Uitvoeren van een monumentale keuring

Een monumentale keuring in de regio Arnhem kan niet zomaar door iedereen uitgevoerd worden, hier is ervaring en expertise voor nodig. Nico van Kleef heeft zich gespecialiseerd in het keuren van monumentale panden, vele tevreden klanten gingen u reeds voor. Voor een professionele monumentale keuring bent u hier aan het juiste adres.

Er zijn verschillende monumentale statussen die verschillende expertise vragen tijdens een monumentale keuring in Arnhem:

Gemeentelijk monument
Provinciaal monument
Rijksmonument
Beschermde dorps of stadsgezichten

Het is haast vanzelfsprekend dat het bezit van een monumentaal pand in de regio Arnhem veel meer verantwoordelijkheid met zich mee brengt dan een regulier pand. U bezit en beschermt namelijk niet alleen een stukje vakmanschap, u ben ook actief hoeder van een stukje geschiedenis!

Een monumentale keuring in Arnhem vergt kennis, expertise en perfectie die Nico van Kleef u biedt. Monumentale panden zijn vaak meer dan 100 jaar oud. Het is verstandig om vooraf een monumentale keuring te laten uitvoeren omdat zeker bij dit soort panden in Arnhem verborgen gebreken geen uitzondering zijn. Het verbouwen en onderhouden van een monumentaal pand is een uitdaging, Nico van Kleef vind het belangrijk dat u weet waar u aan begint voordat u de uitdaging aan gaat.

Een monumentale keuring van N.A. van Kleef houdt rekening met de bouwstijl uit de desbetreffende periode van uw pand. Tijdens de inspectie en het opstellen van het advies rapport zal onder andere rekening gehouden worden met:

Traditionele bouwstijl
Gevels
Binnenwanden
Vloeren
Beglazing
Houtaantastingen
Fundering
Aanwezigheid van isolatie
Draagconstructies

Voor een monumentaal pand in Arnhem maken wij een monumentale keuring en een offerte op maat. Meer weten  over het keuren van een Monumentale pand in Arnhem? Neem contact met ons op.

bouwtechnische-keuring-monumentale-keuring_5
bouwtechnische-keuring-monumentale-keuring_6
bouwtechnische-keuring-monumentale-keuring_9
bouwtechnische-keuring-monumentale-keuring_4
bouwtechnische-keuring-monumentale-keuring_7
bouwtechnische-keuring-monumentale-keuring_1
bouwtechnische-keuring-monumentale-keuring_3
bouwtechnische-keuring-monumentale-keuring_8
bouwtechnische-keuring-monumentale-keuring_2
bouwtechnische-keuring-monumentale-keuring_5 bouwtechnische-keuring-monumentale-keuring_6 bouwtechnische-keuring-monumentale-keuring_9 bouwtechnische-keuring-monumentale-keuring_4 bouwtechnische-keuring-monumentale-keuring_7 bouwtechnische-keuring-monumentale-keuring_1 bouwtechnische-keuring-monumentale-keuring_3 bouwtechnische-keuring-monumentale-keuring_8 bouwtechnische-keuring-monumentale-keuring_2