Bouwtechnisch rapport en NHG

Het kopen van een nieuwe woning is een inspannende gebeurtenis die u niet zomaar iedere dag meemaakt. Om teleurstellingen te voorkomen is het verstandig om van uw droomhuis eerst een degelijk bouwtechnisch rapport op te stellen. Omdat u niet bezit over het getrainde oog van een bouwkundig inspecteur zijn wij hier om u te helpen. Met het bouwtechnisch rapport dat wij u leveren kunt u erachter komen of uw aanstaande huis werkelijk uw droomhuis wordt of misschien wel een ware nachtmerrie is. Alle
bouwkundige gebreken komen in dit rapport naar boven. Ook voor de aanvraag van een hypotheek verzorgen wij voor u een duidelijke NHG keuring.

Wat te verwachten van een bouwtechnisch rapport

Na een grondige inspectie van onze expert op het gebied van bouwkunde zullen wij binnen 3 werkdagen een volledig bouwtechnisch rapport via de mail en per post aan u leveren. Door middel van het bouwtechnisch rapport wordt de werkelijke kwaliteit van de desbetreffende woning bepaald. De visueel waarneembare gebreken, tekortkomingen en risico’s die door onze inspecteur geregistreerd zijn, worden voor u in het bouwtechnisch rapport duidelijk op een rijtje gezet waardoor u precies weet waar u aan toe bent. Ook zal het bouwtechnisch rapport inzicht verschaffen in zowel de noodzakelijke kosten die u zal gaan maken, als de kosten van verbeteringsmogelijkheden aan het huis. Een goed en degelijk bouwtechnisch rapport geeft u een voorsprong in het onderhandelen. Een bouwtechnisch rapport is namelijk een zeer sterk argument tijdens de onderhandelingen over de prijs van het huis met de verkoper. U heeft immers kennis van de eventuele zwakke punten van het huis en daar kan de verkoper niet onderuit.

Bouwkundig rapport NHG

De Nationale Hypotheek Garantie (NHG) is dé garantie op een goede hypotheek om uw nieuwe huis te kunnen financieren of om uw huidige woning te verbouwen. Met de NHG keuring verzekert u de geldverstrekker dat de hypotheekschuld wordt afbetaald en in ruil daarvoor krijgt u korting op uw hypotheekrente. Om voor een NHG in aanmerking te komen, gelden een aantal voorwaarden, waaronder een bouwkundig rapport NHG (NHG keuring). In het bouwkundig rapport NHG staan alle kostenposten netjes op een rijtje, zodat de geldverstrekker en uzelf niet voor verrassingen komen te staan.

Verschil tussen een bouwtechnisch rapport en bouwkundig rapport NHG

Het enige verschil dat er bestaat tussen een gewoon bouwtechnisch rapport en een bouwkundig rapport NHG is de rapportagevorm. Een bouwkundig rapport NHG wordt door onze inspecteur opgesteld volgens de normen en voorwaarden van de Nationale Hypotheek Garantie. Zo kunt u een NHG op een gemakkelijke manier aanvragen. Bij een NHG is het ook mogelijk om de kosten voor een verbouwing mee te financieren in de gewenste hypotheek. Hiervoor zal extra informatie in het bouwtechnisch rapport nodig, waardoor er vaak voor een bouwkundig rapport NHG wordt gekozen. Of u kiest voor een gewoon bouwtechnisch rapport of een bouwkundig rapport NHG, onze inspecteur zal uw huis grondig onderzoeken en een professionele mening vormen. Neem vandaag nog contact op met N.A. van Kleef en voorkom dat u een bouwval koopt!

NHG rapportage                                                   € 50.00